Rosmari gick loss och körde triss i damer hos sig och utmanade oss att göra detsamma. Tänkte att det gav mig chansen att lyfta några jag länkar lite för sällan till, med en anmodan till er andra att gå in och läsa:

Åsa M. Larsson Ting och tankar: Hur kul som helst att få kika in i en värld som är helt okänd för mig och det är inte sällan jag lämnar siten och känner att jag lärt mig nåt nytt. Dessutom gillar hon serietidningar — say no more. Hennes twitterprofil:  “Archaeologist (PhD), osteologist, anthropologist and blogger. PhD student ombudsman at Stockholm University. Interested in the past, present and future”

Åsa Roos Djävulskattungen: Jäkligt vettig. Hon påminner mig ibland om att vi inte delar alla åsikter, men jag är hellre oense med henne än ense med en del andra… Hennes twitterprofil: “Speldesigner, författare, konstnär, moraltant, think-tank, strukturfascist, kunskapstörstande.” Du hittar henne på Discordia numera också, missa inte.

Johanna Nylander: När jag träffade Johanna för första gången blev jag jätteförvånad över att denna unga, lugna och fina tjej var mamma till en hel del otroligt tänkvärda och starka politiska texter. Hon har helt enkelt hjälp till att ha ihjäl en och annan av mina fördomar och för det är jag henne evigt tacksam. Hennes twitterprofil: “Skulle bli dataspelsgrafiker. Fick betalt för att skriva om politik.”

Det blev också tre låtar från min barn- och ungdom om den stora kärleken… jag måste nästan skratta lite åt dramatiken, men vad tusan, det är fredag. Erkänn att det här är riktigt bra:

Tubtriss i damer, 1, It should have been me – Yvonne Fair:

Tubtriss i damer, 2, I Can’t Stand the Rain – Ann Peebles:

Tubtriss i damer, 3, No, no, no – Dawn Penn:

* * *