Lite skamlös reklam för parley i Västerås! Det brukar vara oerhört givande och ämnena som tas upp är ganska viktiga:

1-2 maj fortsätter vi den stolta traditionen av att anordna ett Parley för att diskutera piratpolitik. Vi vill förbereda er alla på valkampanjen vi har framför oss! Fokus kommer därför att ligga på retorik, valstrategi, mediahantering och opinionsbildning. Under lördagkvällen bjuds på musik från artister som förstår det nya kulturlandskapet som internet gett upphov till.

Anmälningstiden går ut på tisdag så röj lite i kalendern och försök vara med. Hjälp gärna till och sprid detta också!

Jag har dessutom fått en lite spännande förfrågan från Amelia Andersdotter som undrar om ni har lust att hjälpa henne med att samla ihop lite historier från barndomen:

Jag undrar om du skulle kunna fråga dina läsare om respekt för materiell egendom, och speciellt åkrar och landegendom.

Jag minns när jag var liten och sprang på åkrar till exempel. Vi hade inte som mål att förstöra vetet, utan ville ta oss till små “öar” som låg mitt i åkern, och så jagade vi varandra runt och ramlade ibland och plattade till en massa vete som ju smo konsekvens inte kunde skördas. Våra föräldrar sa att det där inte var bra, men det struntade ju vi i för det var ganska roligt.

Ett annat exempel är ett… Antingen majsfält eller någon annan typ av åker med ganska högt gräs. Där lekte vi kurragömma. Någon räknade vid kanten på åkerna och så sprang de andra iväg och kastade sig ned i gräset och gömde sig. Där kunde man ligga på rygg och platta till och förstöra gräs för livets lust, och inte nog med det: efter många kurragömma under många dagar var det väl ganska platt.

Så vitt jag minns reste sig både vetet och gräset igen efter en tid (hur skulle vi annars kunna fortsätta leka hela sommaren?), men det är ju en total brist på respekt inför den hårt arbetande bondens egendom – för att vi ville ha roligt. Kan visserligen inte tänka mig att de lider särskilt mycket av att ett område på kanske 250 kvadratmeter plattas till lite här och där när den totala ytan av fältet är flera kvadratkilometer (kanske 4km2 eller så), men ändå.

Vill gärna veta om någon har liknande minnen, där de plattat till lite gräs eller typ, ptja. Palla äpplen räknas nog inte eftersom man ofta gör det för spänningens skull (eller ibland för att man är sugen) Fallfrukt och sånt.

Berätta gärna i kommentarsfält eller maila mig, så fixar jag att Amelia får ta det av det. Ska bli spännande att se vad det är hon tänkt sig sätta ihop så småningom av det här.

* * *