Jag är lite trött på vår ambivalens kring sexualitet. Låt folk få göra som de vill — och vill nån inte så är väl det helt okej också. Varför vi försätter oss i situationer där staten ska gå in och avgöra vad som är okej att samtycka till eller inte, är jättesvårt att greppa. Hade det handlat om mer än blåmärken hade det kanske varit enklare att förstå.

En kille skrev i ett mail till mig:

Själv har jag givit många ungdummar kraftiga blåmärken och jag har även gett en 17-årig flicka fyra kraftiga blåmärken på ett lår, men så går det när man tävlar i paintball.

Misshandeln av tjejen verkar ha börjat efter det att hon testat bdsm, i praktiken. För hade det handlat om blåmärken från nåt annat — fotboll eller hästridning el.dyl — hade det inte varit några problem. Hur mycket vi än hade ångrat oss efteråt. Att ramla och slå sig när man gör saker är inte ovanligt, men går det att se sexuella orsaker bakom är det plötsligt nåt annat? För sexuella misstag ska vi ångra hårt och bittert och tillåta våra liv förklaras vara över.

Samförståndens sängkammare borde egentligen vara vår egna ensak, rivsår, blåmärken och eventuell träningsvärk till trots. Även om de flesta av oss nån gång ångrat en session eller två där. Vi lär oss och går vidare, normalt sett, det är inte hela världen vad än andra försöker pådyvla en för moralaspekter. Ingen är en dålig människa för att ha råkat göra fel ur den aspekten.

Tjejen nämnd i länken ovanför hade suttit i en hundbur tydligen. Jag är rädd för att en annan typ av sexualburar byggs i samhället. Samtycke ifrågasätts genom att fortsätta tvinga kvinnor genom att ta bort självbestämmanderätt. Alla kvinnor.

För vi kanske (antagligen rent av) begår ett misstag den dag vi ligger med nån. Samtidigt som vi tvångsmatas med vagina-IQ(!) och baddräktsannonser. Och ska träna upp våra orgasmmuskler. Och lära oss sexuella tips och tricks så vi inte “förlorar” våra män.

Vi ska minsann vara ena jävlar i sängen — men vi ska inte tycka om det, säger samhället mer eller mindre unisont.

Och när jag ändå är i farten — inbilla dig inte att du är oskyldig. Du som kallat nån hora eller haft synpunkter på andras sexualitet. Som tycker det är “äckligt” vad andra har för sig. Jag blir så jäkla trött. När vi har sex är hela samhället med i sängkammaren med sina åsikter. Vem fanken kan slappna av och ha kul då? Eller släppa ett mindre lyckat sexuellt val och gå vidare i livet?

Sex är så förbaskat stigmatiserat att det är ett under att det blir några barn gjorda.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,