Har inte riktigt bandbredd för att skriva en längre postning idag, men tänkte tipsa om lite läsning i alla fall. T.ex. så har veckans bloggpanel publicerats på Nyheter 24.

“En monsterpostning” blev Qs sammanställning av statistik från SR och SVTs valpejl kallad i en chatt. Monster ska i det här fallet läsas som “imponerande”.

Ser hos Jocke Jardenberg att en ny regel föreslagits, som ska underlätta för att öppna radioarkiven för allmänheten.

Under avdelning “steg åt rätt håll” sorterar jag även Film 2 Homes planer på att tillgängliggöra filmer gratis, som finansieras genom reklam istället. Tjänsten ligger i beta och de efterlyser testare.

Stefan Flod var gästskribent hos Netopia och skriver om IT-jobben som hotas av politiken. På Netopia visar även Pär Strömbäck hur svinaktighet kan se ut.

Sultan ber trollen kyssa honom i arslet, för övrigt.

Amerikanska föreningen ASCAP (American Society of Composers, Authors and Publishers) har tydligen bestämt sig för att Creative Commons är skadligt för deras medlemmar.

Johanna tipsar om lite fler läsvärda länkar.

Nu har även farmor Gun skrivit en presentation om sig själv, något som även Anna Troberg, Jan Lindgren, Emil Isberg och Rickard Olsson gjort.

Carl Johan Rehbinder var med i en panel där rätten för fotografering i det offentliga rummet avhandlades. Cybernormer fyller i med några tänkvärdheter.

* * *