gebortFredrik Moberg kom på den lysande idén att ge bort sina böcker:

För att det inte bara ska bli en bokutdelning utan dessutom en kampanj har jag skrivit ut etiketter, med lite politisk propaganda i lämpligt format att sätta på. Inuti väntar en överraskning i form av en specialkomponerad flyer, som även fungerar som bokmärke, och förstås valsedlar.

Själv har jag funderat länge på att försöka ta tag i mina dvd-samlingar och digitalisera dem — så varför inte kombinera det med att ge bort skivorna när jag väl kommer till skott? Typ, skänka dessa till Piratpartiet i Stockholm för nån av deras aktiviteter.

Problemet är att jag inte är riktigt uppdaterad när det gäller att rippa skivor på Macintosh Pro. Dels är det det där förbånkade regionskodningen jag inte lyckats komma runt och dels har jag dålig pejl på vilka program som rippar bäst i den miljön. (Sen måste jag tjacka några hårddiskar att lagra det på, men det känns som ett mindre problem i det stora hela.)

Nån som har några tips eller så? Eller måste jag dra igång nån slags virtuell pc eller så i mackan?

* * *