Anna Troberg och Rick Falkvinge skriver i svenskan om Black Internets omöjliga situation efter att ha tvingats stänga av trafiken till The Pirate Bay för sina kunder. Jämförelse görs med Posten som inte hålls ansvariga för olagligt innehåll i det som skickas den vägen. Med tanke på att The Pirate Bay blev dömda för medhjälp till upphovsrättsintrång blir det lite intressant att fundera på skuldkedjan; Black Internet är skyldiga till att vara medhjälpare till medhjälpare för länkning som underlättar upphovsrättsintrång? Jag kan inte låta bli att fundera över hur långt den där medhjälpsanklagelsen kan nå, nu när all rim och reson övergetts. Vilka har gjort internet tillgängliga för folk? Ptjaa, staten kanske bör bötfällas tills de slutar bygga ut nätet. Förresten, var det inte Al Gore som uppfann internet? Han borde nog få sig en släng av sleven också.

Det har varit ett G20-möte i Toronto och det rapporteras ha varit kravaller. Men när man ser filmklipp därifrån så blir det lätt att undra vilka egentligen det varit som ställt till med vad. Blir påmind om hur det gick till i Danmark häromsistens där det var en spärra-in-fabrik utan dess like. Det är inte som att jag tycker det är okej med våldsamheter när det protesteras. Men jag har börjat få intryck av att rätten att demonstrera i västerländska demokratier i praktiken förbjudits och jag undrar om det verkligen var meningen? Idag dokumenteras sådana här händelser av journalister och kanske framför allt deltagare med kameror. Det blir lite otäckt att tänka på den parallella diskussionen som pågår om rätten att fotografera i det offentliga rummet.

Ett utmärkt exempel på vad som anses vara okej att göra för att motverka [infoga valfritt brott här] är sexåringen som är uppsatt på terrorlistan i USA. Trots uppmärksamheten kommer hennes namn inte plockas bort från listan. Så blir världen lite tryggare, serru.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,