Men det här var väl jätteroligt! Moderaterna kopierar en gammal affischkampanj från Socialdemokraterna. Min omedelbara reaktion blev nåt i stil med att de inte lär som de redan lever. Ibland blir det inte tydligare än så här — idag är det faktiskt kul och naturligt att återanvända saker för att göra olika slags poänger. Det borde inte vara förbjudet och det borde inte kallas stöld.

Lite mindre kul blir det dock att fundera på deras text kring lanseringen. “Med människan som utgångspunkt” har de “Sveriges bästa för ögonen”. Kunde inte motstå en liten remix: “Med ögonen på människor för Sveriges bästa”. Slogan lyder i alla fall: “Jag röstar på Moderaterna för jag vill ha ordning på Sveriges ekonomi”. Det är väl helt okej att sätta sin egna spinn på nån annans kampanj?

demokrati

Jag vill särskilt tacka Sophia Blomqvist som bjöd på idén utan att känna sig bestulen.

* * *