Jacob Dexe har baxat Reprap till Almedalen — han kommer att skriva om detaljerna hur det gick till att få ner den hit till Visby. Men kan i alla fall berätta att det inkluderade buss, tåg och båt. Samt lite diskussioner om huruvida maskinen kunde vara en bomb. Den är i alla fall på plats även om anklagelse för terrorism i nåt läge t.o.m. hängde i luften.

Den kommer i alla fall att ställas upp i Slush-tältet nere vid hamnen, och eventuellt kommer det att bli praktisk förevisning för hur den funkar på fredag under Klara Tovhults bokrelease.

För de som inte träffat på Reprap tidigare — det är alltså en “skrivare”. I princip så ber man den skriva ut “saker”, ännu så länge av mindre omfattning men som koncept ganska gigantiskt, faktiskt. Grundtanken är att den i princip ska kunna skriva ut sig själv så småningom.

Uppdatering: Nu har Dexe skrivit och berättat!

* * *