Tror jag åkt på lite solsting, eller nåt sånt. Huvudvärk och illamående så bestämde mig för att lyssna på kroppen och stanna hemma och vila. Så har därför inte så mycket att rapportera, men rekommenderar läsning hos Anna — dag fyra och del fyra av rapporterna här ifrån Tantlaget. Kärring is caring!  Joshen berättar lite om sina upplevelser, och Olof Bjarnarsson har dragit igång en serie intervjusituationer från trädgården som jag hoppas att ni inte missar.

Funderade lite kring Folkpartiets dag i nån lite grand i alla fall. De har tänkt att satsa på de äldre och det tycker jag är en utmärkt föresats. Jag blir mest bara lite bekymrad över att det inte verkar kunna vara respektfull attityd mot fler än en grupp i samhället, samtidigt. För ungdomarna fördrar inte Folkpartiet — i alla fall inte i sin kommunikation utåt. Inga grupper ska ju behöva utstå att bli minimaliserade, egentligen. Men det är nog ett tvärpolitiskt fenomen, olika partier så att säga “adopterar” olika frågor såväl som grupper. Kvällsfunderingen blev lite hårdraget — är det så bra att olika samhällsgrupper så att säga ställs “mot” varandra?

Jättroligt att läsa om att sex procent kan tänka sig att rösta på Piratpartiet! Fritänk berättar varför han tänker rösta pirat.

Missa inte heller Jacob Dexe, som levererar lite läs- och tänkvärt kring nätmobbing. Viktualiebrodern levererar lite funderingar kring några konstigheter. Läser att killen som läckte filmer till Wikileaks blivit åtalad. Satmaran visar den nya videon för “Vote4pirate” uppe! Göran skriver fantastiskt bra om politik och sanning.

Sen ställde Åsa på Ting och Tankar några frågor som är ganska viktiga att fundera över:

Ska allt digitaliseras? Vem ska i så fall bekosta detta? Vem ska ansvara för kvaliteten i informationen som matas in? Ska allt göras tillgängligt digitalt? Vem ska ansvara för det? Kan det vara bättre att inte göra allt tillgängligt hela tiden? Ska allt digitalt sparas? Hur och av vem? Om inte, vad är värt att spara?

* * *