Vi i Piratpartiet får ofta den känslofyllda frågan “men hur ska [infoga grupp här] få betalt?”. På något vis verkar den problematiken inte existera i Almedalen. Här delas det ut saker gratis och de få som faktiskt tar betalt, snörps det litegranna på näsan åt.

Värdet upplevs vara de PR- och marknadsföringsmässiga värden som uppstår. Faktum är att de seminarier och jippon som pågår kan inte räkna med särskilt stor uppslutning såvida det inte finns något gratis som lockar. Såklart är det ironi på stor nivå, det här är ju applicerbart även på andra sätt. Gratiskakorna på Ica säljer mer kakor, osv.

Det är hur logiskt som helst, men inte när det handlar om underhållningsindustriers produkter, sägs det. Lite tråkigt att den här kunskapen inte applicerad vid lagstiftningsfunderingar kring fildelning.

* * *