Jag vet inte hur det är med er andra, men jag blir då ruskigt provocerad av Hägglunds uttalanden. Av den enda anledningen att det är en lögn. Det går liksom inte att dra igenom FRA-lagar, Ipred-lag och planera för införande av Datalagringsdirektiv i höst och säga en sån sak som vallöfte. Hägglund har dessutom infört censur av internet för riksdagsförvaltningen. Alf Svensson (KD) var för övrigt den enda kvarvarande signaturen av Smile29 när resterande svenska MEPar i EU-parlamentet tog tillbaka dem.

– Jag vill att vi ska vara politikens gränspolis. Vi ska vara det parti som bevakar politikens gräns mot det civila samhället och som slår vakt om privatlivets helgd, säger Hägglund.

Littorin köpte sex. Ryktet i Almis var att det handlade om småflickor, så nyheten blev lite av en lättnad, på nåt konstigt vis. Dock inte så kul att fundera över hur hans barn blev slagträn, faktiskt. Eftersom han angav Expressens närgångna beteende som anledning till sin avgång, menar jag. Tanken glider dessutom osökt över till Beatrice Asks gredelina kuvert. Borde Littorins barn informeras ordentligt om sin dåliga pappa? Det lär nog bli svårt för dem att undvika att få veta detta och det är inte förutan att jag känner mig smått illamående över hela situationen.

Under tiden som det minglats och nätverkats i Almedalen har Swift gått igenom, trots att det röstades ned i EU-parlamentet. Swift, för den som missat det, handlar om hur våra banktransaktioner registreras och skickas till USA.

Socialdemokraterna, eller de Rödgröna (är det versal inledning på det?) har gjort ett kulturpolitiskt utspel. Piratpartiet gick ut med ett pressmeddelande rubricerat “internet behöver räddas“. Göran skriver lite också.

* * *