DN lyckades med konststycket att påstå att antalet människor som skulle förlora sina jobb inom EU pga fildelning är många fler människor än som existerar i Europa. Göran Widham har för tillfället döpt om DN och sågar så spånen yr.

Managern för Pink Floyd har uttalat sig om det orimliga i att människor ska behöva fundera på vad som är lagligt när de köper cd-skivor och sen använder dem. Han vill därför att industrin ska sluta jaga fildelare och jämför det med förbudstiden i USA.

Acta är på tapeten igen och det är märkligt att en process som lovats bli öppnare fortfarande handlar om att tillgodogöra sig information som läckts.

Lake skriver lite om den pågående diskussionen kring nätneutralitet. Missa inte heller Scaber om hur datalagringsdirektivet strider mot EUs lagstiftning som är upphittat hos Den Nya Medborgarrättsrörelsen.

Fler än jag reagerade härom dagen på RIAAs böjliga moral när det handlar om hur de behandlar artister och låtskrivare. Marcus Fridholm skriver fantastiskt läsvärt om hur rutten hela situationen är. Ray Beckerman funderar dessutom på om de redovisade siffrorna kring advokaternas löner kan vara ytterligare ett utslag av fantasifull revision. Han undrar om det kan vara så att medlemmarna luras att tro att mindre pengar dragits in till förmån för några stora medlemsorganisationer.

Det här låter konstigt minst sagt: “nånting” har hittats på en server i USA (som innehöll 73000 bloggar) och var därför tvungen att stängas ner. Nåt som finns på en server och inte borde finnas där, torde vara ganska enkelt att ta bort, om det så råkat handla om en fildelningssite..?

Ja, vad ska man säga… Tydligen är det på gång att förse google med varningstexter. Ni vet, den där sortens texter som förklarar att det är visserligen lagligt men du är ändå lite dum om du förser dig av innehållet varningen är tryckt på. De fall det kan vara relevant, som när man har allergi eller dylikt, känns inte riktigt som det passar här. Allergi mot information känns inte särskilt utvecklande. Även om nu viss information gjort mig illamående… Nån förresten som har länk till den där bannern som lyder Sverigedemokraterna — kan innehålla spår av nötter”?

Veckans roligaste mem har varit Old Spice-killen. Via twitter har folk fått beställa olika teman — bland annat genomförde den barbröstade talesmannen ett frieri å en twittrares vägar. Men nu är det slut — det finns dock massor av roliga filmer att titta på. Ett ganska kul sätt att gifta ihop marknadsföring med sociala media utan att det känns opersonligt.

Jag har passat på att jobba lite nu när jag är ledig, så nu ligger det lite mer allmängiltig information om Piratpartiet på partiets hemsida. Ett slags nav dit du kan hänvisa de som är nyfikna på partiet och inte redan är insatta. Texter osv får jättegärna användas i andra sammanhang såklart. Lite mer om vad som händer i partiet kan du läsa hos Anna.