Jag hoppas att det kommer att bli fler delar i alla fall, för att förklara rubrikvalet. Det handlar om de som nappat på min budkavle och visionerar kring informationspolitiska frågor. Jag har för ändamålet också tjingat taggen #framtid, på twitter, som ytterligare kanal.

Först ut får bli Peter Andersson, som jag inte är säker på skrev sitt inlägg som svar på mitt hojt, men som var inbjuden och tacklar ämnet fint:

Partierna är utgångspunkten för den politiska makten. Samtidigt tappar man medlemmar och, tyvärr, försöker värva nya till bitvis nya arbetssätt men i stort desamma som långt tidigare. De sociala medierna ger möjlighet till en 24-timmarsdemokrati. Det kommer att vara självklart framöver. Så är inte fallet i dag.

Tätt följt av Rosmari Södergren som bland annat berättar lite om svårigheterna att tackla folks förväntningar när man bloggar:

Det är ett dumt sätt att se världen på, att ständigt rangordna vad som är finare och vad som är skräp. Det som betyder något är på vilket sätt kultur griper tag i människor, för dem att tänka, känna, reagera. Kultur som får människor att inse något, får människor att vilja något – är för mig bra kultur.

Ett bra samhälle är för mig ett samhälle där alla är delaktiga, där alla känner att de tillför något och att de tycker livet är värt att leva.

MrPerfect72 som är engagerad i Aktiv Demokrati inspirerades också:

Föreställ dig ett positivt scenario nu, likt ett ljus som lyser ner på dig, mig och oss alla. Ja. Det lyser på dig oavsett vilket parti du tillhör. Du står i centrum av detta ljus. Det hänger på dig om Feministiskt Initiativ, Piratpartiet och Aktiv Demokrati växer sig starka i valet 2010 och om de inför valet 2014 blir stora nog och kanske de redan 2012 kan enas om att driva gemensam sak mot 4%-spärren.

Det handlar om dig och om demokratin.

I övrigt kanske det i sammanhanget kan vara intressant att läsa Johan Westerholms svar på funderingarna kring brist på diskussioner inom S och inte tycker att det finns anledning till oro. Detta svarar Peter Karlberg på och förklarar varför det visst finns anledning till oro.

Alldeles oavsett om du är en av de inbjudna, skriv och hojta till mig så lyfter jag det. Idag finns inga officiellta visioner kring informationspolitiska frågor och integritetsproblematiken. Var med och påverka redan nu. Fyll på i kommentarsfält eller be mig om att få plats för ett gästinlägg om du inte har en egen blogg. Som Jocke påpekar, du har alldeles säkert funderingar och synpunkter, som är inte säkert att andra ens tänkt på.