Del 2 av ett par skribenter som nappat på min budkavle och visionerar kring informationspolitiska frågor.

Joakim Andersson, eller Herr Klokbok, bjuder på både dystopi och utopi när han visionerar:

Jag passerar Ironforge på väg mot Dalaran och beslutar mig för att lika gärna göra mina bankärenden i Stormwind, som i den svävande staden. Orsaken är trängsel: Dalaran är överbefolkad. Allt går segt och ju segare livet blir desto mer stressade blir alla. För inte alls länge sen, på väg mot Icecrown, såg jag en orch slutligen tappa fattningen helt och gång på gång medan hen stod på ett tak vråla KEK!!!.

Fredrik Antonsson, Tokmoderaten närmare bestämt, funderar kring en tid som aldrig står still:

De 40-talister som inte dukat under av alltför mycket Bag-in-box under veckosluten går nu i pension som duktiga datoranvändare. De bläddrar inte i telefonkatalogen trots att de närmar sig de 70, de söker på Eniro eller Hitta. Nya beteendemönster, nya sätt att hitta den information man letar efter oavsett om det handlar om Bolagets sortiment på hemorten eller vad ett politiskt parti tycker i en fråga. Denna nya verklighet har partierna att förhålla sig till, men lik förbannat så plöjer man ner massor med pengar i antikvariska valaffischer längs med vägarna med korta och intetsägande budskap. Den som vill veta mer om budskapet kan stå och fråga affischen om mer information utan att få en tillstymmelse till svar…

Jag vill passa på att pusha lite för 2022, där dagens inlägg är skrivet av Josef Ohlsson, Collentine, där han funderar kring interaktion med myndigheter:

Jag vaknade upp på morgonen med ett leende på läpparna, för idag var jag ledig hela dagen eftersom det var en röd dag. En dag i centrum med lite shoppande skulle det bli. Jag kastade i mig frukosten och tog en snabb titt på nolltrafik.se för att kolla vilken väg som skulle vara snabbast att köra idag. Ibland kunde det ta väldigt lång tid att ta sig in till centrala Stockholm, men idag hade jag tur och hittade en väg med nästan ingen trafik alls. Jag hoppade in i min blåa Saab och började köra in mot centrum.

Lite ytterligare lästips: Helena von Schantz skriver på Liberati om FRA-debatten och det viktiga tvärpolitiska draget. Högberg funderar dessutom på sin plats i de sociala medierna.

Som vanligt lägger jag med en allmän inbjudan för vem som nu känner sig sugen att resonera kring detta. Du kan pinga dina inlägg på 2022.nu för att synas där. Missa inte heller taggen #framtid, på twitter, som ytterligare kanal.