Veckans bloggpanel Nyheter 24 tacklar ful valrörelse och huruvida burka borde bli olagligt. Nästan så det ser ut som ett samband.

“Yes Men” vänder sig till bittorrent för att undvika att deras material blir censurerat, här hittar du deras dokumentär. Bakgrunden är att de hotas av rättsliga aktioner och vill inte riskera att deras material blir inlåst pga detta. Du får gärna donera pengar till dem för att hjälpa dem att fortsätta sitt arbete. Trailer:

Ungefär här passar det väl kanske att tipsa om undersökningen som visar att 99,7% av bittorrent-trafiken online uppges vara olaglig. Det är ett universitet i Australien som genomfört undersökningen för landets motsvarighet för antipiratbyrå, på 1000 nedladdade filer. Får väldigt stor dejavue-känsla faktiskt, vet inte om ni kommer ihåg den där siffran “sex miljarder” som vimlade runt i pressen ett tag? Frågan är, och jag har faktiskt all anledning att ställa den, om ytterligare ett universitet utnyttjats oetiskt för att skapa opinion. (Sen återstår såklart frågan om det borde vara olagligt att fildela över huvud taget. Ungefär som att förbjuda vissa kläder och sen snacka om hur en lag bryts mot som inte är förankrat i samhället.)

Peter Karlberg länkar upp till lite bra läsning kring barnporrlagen. Lars undrar varför så få verkar tänka på barnen. Per Hagwall skriver att vi inte vill veta hur lagar kommer till, ett ämne som även Niclas tacklar. Farmor Gun skriver i UNT, där hon ställer några viktiga frågor. Erik funderar på moralbrott som varken har förövare eller offer, och han är även medsignatur i en tvärpolitisk inlaga som inte blev publicerad prasselmedia.