Gänget bakom Knappnytts enträgna arbete har gett resultat: de ska producera en webbserie “All Makt i Sverige” åt SVT, som kommer att släppas i höst. Kan inte låta bli att fundera över hur häftigt det är att de flesta debutanter idag redan har kunnat jobba ihop en fanbase.

Varför fungerar komedigenren så annorlunda mot musikergenren, där plagiat ofta utreds av rättsinstanser, när det gäller immateriella rättigheter, frågar sig två amerikanska universitetsprofessorer i en kommande bok. 19 arbetande ståuppare intervjuades och det visar sig att det handlar om en social norm inom kulturyttringen, snarare än de legala förutsättningarna.

Niklas (deep|ed) skriver väldigt tänkvärt kring Wikileaks-läckan — hur mycket collateral damage är okej? En frågeställning som är väl värd att fundera över. Vem talar sanning, vem utnyttjar mediat, vilka får “skylla sig själva”. Stora och viktiga funderingar där det öppna samhället möter privatlivet och behöver en sansad diskussion.

Anna Troberg är het i media just nu. (Yay!) Dels har hon synts överallt med nyheten om att Piratpartiet erbjuder serverplats till wikileaks skulle de behöva det. Dels är hon aktuell med ett inlägg i Aftonbladet, med anledning av Pridefestivalen i Stockholm.