Dagens pinsammaste: “Hur vågar du kritisera mig? En folkvald och Kristdemokrat?” Det är ungefär summeringen av Alf Svenssons debattsvar på Marcin de Kaminskis inlägg i Expressen om Smile 29-tillägget till datalagringsdirektivet. Famlar lite efter skämskudden och ser att fler undrar vad i jösse namn Alf Svensson tänkte egentligen.

Dagens starkaste: Gösta Hulténs debattinlägg i SvD, där han tar upp nutidens största villfarelse, som han uttrycker det; terroristnojan. På ett väldigt bra och tydligt sätt lyfter han fram en av mina käpphästar — det där med att vi måste se hela bilden av alla olika saker som sker och påverkar våra privatliv.

Dagens Anna Troberg: Fria Tidningen har ett debattinlägg av vice partiledaren i PP med anledning av Pride, där hon skriver om hbt-frågor ur ett piratperspektiv. Där tar hon bland annat upp det faktum att homosexualitet är en handelsvara bland underrättelseorganisationerna. FRA har ju till och med sin alldeles egna uppsättning PUL-lag för att få göra det.

Dagens upprop: Anders Widén uppmanar oss att anmäla statlig konst för barnporr. Detta med anledning av den uppmärksammade mangadomen. Vem ska avgöra vad det är som har konstnärligt värde och därmed slipper etiketteras som barnpornografi? Varför undantas serietidningar från konst?

Dagens sorgligaste: I Italien hotas nu bloggare av ny lagstiftning. Förslaget går bland annat ut på att man som bloggare måste registrera sig för hos en myndighet, innan man får rätt att skriva sina åsikter online. Förslaget ska diskuteras i det italienska parlamentet idag.

Dagens omvända: Läser hos Svensson att Stockholmspolisen vill kunna tvinga människor att bevisa var de fått pengar ifrån. Tydligen handlar det om “uppenbart kriminella” som de inte kan bevisa begått några brott..? Iofs, det där med “muntorrhet” (som inte heller avsågs användas mot vanligt folk) gled ju igenom så det är väl inte omöjligt. Business as usual, helt enkelt.

Dagens bästa: Senator Al Franken lovar att tackla problemet med den hotade nätneutraliteten och ber om stöd för det.