Jag slängde ut en fråga på twitter om det går att bedriva valrörelse där. Svaren varierade, de flesta ansåg det vara lite svårt, att det berodde på vilka följare man har, att twitter är lite smalt, Brit tipsade om sitt inlägg och Eva-Lena Jansson tyckte det var självklart.

evj

Jag har inte riktigt tänkt klart, men det slog mig att folk kanske skulle uppskatta några tips över var/hur man kan följa det som ändå pågår på twitter, som gäller valet. Även om man inte har ett konto där själv. Ofta handlar det om länkar och tips om saker och det har ju liksom alla glädje av. Hjälp gärna till att sprida det till andra också!

T.ex. har jag stor glädje av search-funktionen på twitter, här för Piratpartiet. Varje gång någon skriver något med taggen #piratpartiet (eller ordet) så listas det där. Det flödet används dessutom av piratpartiet på sin livesida, där även blogginlägg listas.

Vill man bevaka valdiskussionerna lite bredare kan jag rekommendera att följa #val2010-taggen på samma sätt. Man behöver alltså inte ha konto på twitter för att kunna följa valrörelsen där och listan fortsätter att fyllas på tills du stänger fönstret. piratpartiet_twitter

Det snackas ganska mycket, tipsas om länkar och diskuteras olika sakfrågor. Det kanske kan vara lika värdefullt för dig som det är för mig? Vissa siter, bland annat tidningar osv, lyfter in såna här flöden som baserats på vilken tagg som används. Du har säkert sett såna grejer. Tipsa gärna om såna funktioner runtom! Och tipsa gärna om hur du följer valrörelsen!

Du ska absolut följa piratpartiet för övrigt. Det kan vara kul att följa piratbloggar också. Har du twitterkonto så kör en “follow” på dessa direkt, vettja! Och följ mig också, såklart… ;)