När en bedömning görs över politiker och deras användande av sociala media – så hamnade jag till min stora förvåning på den listan. Vilket ledde till en intressant diskussion i en chattkanal – jag är ju inte politiker. Möjligen opinionsbildare, där min blogg är en ganska vedertagen plats i den politiska debatten online.

Jocke hade med Alexander Bard också och själv skulle jag nog fundera på att nominera Niklas Dougherty (blogge). Tror de flesta av oss har nåt sånt där namn vi skulle vilja ha med ur den aspekten, som inte nödvändigtvis är en etablerad politiker och avlönad av ett parti. Det känns naturligt idag, helt enkelt.

Det är lätt att glömma bort ibland, hur mycket av underförstådda regler sociala media faktiskt suddat ut. Eller förändrat, kanske är mer rätt.

Ledarskribenter har ju alltid funnits med i det politiska skiktet på det viset som bloggare gör idag, konstaterade någon i diskussionen. (Vore det inte intressant att lista ledarskribenter, förresten? Vilka använder sig bäst av sociala media? Vilka av dem påverkar bloggosfären mest? Men ett sidospår.)

Jag är hur som helst riktigt stolt över att finnas med där, inget snack om saken, gått omkring med småröda kinder mest hela dagen, sen jag upptäckte det. Och visst är det lite spännande att fundera över, och precis som med allt annat här i världen har det säkert sina sidor att saker är ungefär likadana som för en dekad sedan, men ändå annorlunda.

Det skulle säkert gå (om det inte gjorts redan) att skapa en lista där såna som vi, löshästarna, inte “får” vara med, också. Kanske blir värderingarna lite annorlunda så om vad som uppfattas bra eller dåligt i de här sammanhangen.

Och med det kommer det där med hur vi som uppfattas som “bäst”, egentligen i praktiken lagt ribban ganska lågt. Vi skulle kunna vara mycket bättre, ta ut svängarna lite mer faktiskt, när vi använder oss av de här möjligheterna. Nåt som jag funderar på ofta.

Idag väljer jag att känna mig världsbäst i alla fall! Imorgon ska jag försöka klura ut hur jag använder mig av tuben bättre… ;)