Jag har dubbel- och trippelkollat varstans i Piratpartiet — och min förutfattade mening stämmer: PP tycker att rättssäkerhet och integritet är lika viktig för alla. Det betyder att PP anser att det inte är okej att hänga ut tjejerna i historien kring Assange-affären.

Har någon fått intryck om motsatsen, har de fel. De som reagerat på anklagelserna kring att vi som är pirater anser att vissas integritet är mer värt än andras, får gärna hjälpa till att förklara att det inte stämmer.

Överlag känns det inte lite läskigt när man läser runt och stöter på det ohemula hat som vissa upplevs känna för kvinnor. Intressant nog motiverar flera det med att de känner sig hatade av kvinnor i sin tur. Intressant cirkelargumentation det där.

Såklart, om jag visste hur det gick att lösa skulle jag antagligen inte sitta och blogga på min fritid utan styra världen eller nåt. Men jag vill i alla fall poängtera att det inte är en piratpartistisk synvinkel som propelleras av olika läger, åt nåt håll över huvud taget. Alla har rätt till sin integritet och inte minst rätt att få bli behandlade rättssäkert.

Skulle i alla fall vilja tipsa alla om att när man beskriver kvinnor och/eller feminism i samma mening som man uttrycker ett allmänt hat för företeelsen så framstår man avsky kvinnor punkt slut. Det spelar ingen roll vilka nyanseringar eller förklaringar man kommer med i efterhand.

Likaså kanske det kan vara värdefullt att veta att när man hojtar patriarkat och andra generaliseringar om män såsom varandes djur som inte kan kontrollera sina drifter så upplevs man hata alla män, punkt slut. Det spelar ingen roll vilka nyanseringar eller förklaringar man kommer med i efterhand.

Okej?

Inse att du är en del av problemet, det är inte “nån annans fel” när du vägrar bryta cirkeln. Skyll inte på Piratpartiet — eller på nån annan heller för den delen — väljer du att generalisera hela grupper är det du som inspirerar till allmänt hat och ingen annan.