Jag är på ett riktigt dåligt humör idag. Egentligen försöker jag för det mesta ignorera humördippar, vänta tills de passerar. Ondska finns det alltid i världen och att gå omkring och vara ständigt frustrerad och arg leder ingenstans. Det är mest bara att beta av en galenskap i taget, ungefär, pausa mellan varven och sen på’n igen.

Men idag ger jag efter en stund för min ilska och fustration. Varför reagerar ni inte i Centerpartiet, Alliansen eller resten av riksdagen för den delen, på Maud Olofssons förskräckliga uttalande härom dagen? Varför behandlas vår integritet och våra privatliv så lättvindigt?

Därför att ni är fega kräk som inte står upp för människors integritet.

Ni verkar helt sakna den grundläggande värdering som under normala omständigheter gör att man respekterar sina medmänniskor. Det skulle inte förvåna mig om den bristen är en grund för hur partier som Sverigedemokraterna kan få fotfäste. Ni har gjort det okej att peka finger på hela grupper.

Gudarna ska veta att Piratpartiet inte heller hade existerat om ni i riksdagen hade använt er av lite vanlig jävla medmänsklighet, proportionalitet och respekt i lagstiftningen.

Var och en är sig själv närmast, tänk inte på andra för då kan de dra ner dig. Spotta neråt, sparka åt sidan om nån är i vägen, slicka uppåt. Makt är värt mer än medmänsklighet. Fuskare och lata människor som vi är hela bunten och inte förtjänar nåt bättre, sägs det på tusen och ett olika sätt av er. Hårdare tag och macdonaldifiering av hur vi får se ut och bete oss.

Jag anklagar er alla för att ha ansvar för ett samhälle där det anses vara fult att hjälpa varandra, hjälpa sjuka, lyssna på varandra. Ni har lagt grunden för hat, misstänkliggöranden med överförmynderi och fingerpekning helt enkelt för att det är det ni gör själva.

Folk vägrar ta på sig ansvar, allt är alla andras fel — för det har de lärt sig från er, kära politiker.

Vi skördar nu det samhälle ni sått, hoppas ni är stolta över era insatser.