Jag fick lite på tafsen av Jakob i kommentarsfältet till mitt förra inlägg. Han tar upp nåt viktigt, att positivitet är svår att hitta och det har han ju helt rätt i. Gnällighet är inte särskilt säljande och det är emellanåt en riktigt svår balans att hålla.

Det är inte helt lätt att hitta positiv inspiration i dagens valrörelse faktiskt. Jag ser den ju själv i Piratpartiet såklart, som jag skrev om härom sistens, men tänkte att jag skulle försöka hitta lite sådant från de andra politiska partierna.

För hur viktiga jag än kan tycka att PP är så är samhällstrenderna av att misstänkliggöra människor viktiga att motstå och jag känner en stark önskan om att fler kämpar emot. Även om de inte sitter i ledning i sina partier.

Många bäckar små av visionära eller inspirerande utfästelser som går ut på att man tror på sina medmänniskor snarare än ser ner på dem, är ungefär vad jag letar efter. Men jag tar vad som helst, i nuläget, ska jag ärligt erkänna.

Det är inte en lätt uppgift. Jag vände mig till twitter, men ännu har inga tips dykt upp. Får hoppas att det gör det så småningom. Jag vill inte framstå som nån gnällig typ — även om jag nu inte är mer än människa och har mina låga stunder som alla andra — och vill se hur det görs när det görs “rätt”.

För frågan är hur man kritiserar det man tycker är fel och ändå ha utrymme till att lyfta det man skulle tycka vore bra istället. Hur framstår man som positiv när man tycker något är så dåligt att man vill ändra på det?

Som exempel kan vi ta mitt lågvattenmärke den här valrörelsen, när jag kallade partirepresentanter för “kräk” i ren frustration. Det inlägget är ett av mina mest lästa och hyllade under den här perioden — jag insåg snabbt att ta till den sortens retorik belönas jag för med uppmärksamhet och diskussion.

Det är en sanning som jag upptäckt många gånger tidigare här på bloggen. Fortfarande är artikeln om “Aftonbladets knarktraktamente” ett av mina mest lästa. En skämtpostning om ohederliga rubriksättningar för att locka till sig klick, som förvånade till och med mig med sin popularitet.

Jag är inte ute efter att ifrågasätta er läsare, dessutom tror jag att de allra flesta är svältfödda på positivitet nånstans ändå. Men frågan är HUR gör man för att lyfta det positiva? Har någon lyckats med det i valrörelsen? Har dessa “belönats” med diskussioner och fått spridning?

Vad har ni själva gjort för att lyfta debatterna? Och jag hoppas inte att det läses som anklagande, jag vill verkligen veta. Lyft det positiva i den här valrörelsen, jag tror vi alla behöver en dos av det.

Vi behöver alla hjälpas åt att vända trenden med att misstänkliggöra andra, så hjälp mig. Hjälp mig hitta till de goda exemplen!