Visst finns det bra mycket mer viktiga saker att snacka om, men sedan vi hade konferens på jobbet i fredagskväll och diskuterade vilken som är världens bästa låt, har det surrat runt lite i bakhuvudet. Vi var rätt överens överlag om “Life on Mars” med David Bowie.

Vilken låt tycker du förtjänar epitetet “världens bästa låt”? Utmaningen är såklart att klara av att välja bara EN låt. Och ja, jag failar stenhårt!

För i helgen kom jag på att jag nog tycker att “You can’t always get what you want” med Rolling Stones är himla bra också. Som världens bästa låt betraktat. Eller varför inte “Sympathy for the Devil”? Och då är jag inte ens ett överdrivet Stones-fan eller nåt.

Sen kommer jag in på hur Pink Floyd sparkar rumpa. “Shine on you crazy diamond” är bland de bästa låtarna på denna planet. Eller Queens “Bohemian Rapsody”. Eller varför inte nån ur den här tubtrion av damer

Att det är några år på nacken på alternativen är inte så konstigt — tid skapar det där viktiga filtret som sållar agnarna från vetet. Nu tänker jag “populärmusik”, dvs typ från 50-60-talet och framåt när jag tänker “låt” för övrigt. Om det nu är nån som (rätteligen) känner sig sugen på att poängtera att det finns helt fantastiska verk sedan några hundra år tillbaka som verkligen filtrerats ordentligt, enligt min egna regel.

Och nej, det har inget att göra med att jag är gammal och förknippar det med nån slags ungdomsnostalgi. Nej nej nej.

Hur som helst, ibland är det oviktiga hur viktigt som helst att lägga tid på.