Det var länge sen nu jag hann med att slänga upp en nyhetsrunda med kommentarer, så kände att det var dags. Jag börjar med Lisa Magnussons tänkvärda inlägg om vi börjar närma oss ett samhälle där vi är skyldiga att leva hälsosamma liv.

Destroyer är ett magasin jag inte hört talas om förrän nu, och läser lite varstans om hur den förbjöds för att den upplevdes kontroversiell. Läser bland annat hos Unni Drougge som förklarar sin inställning till den. Som icke-insatt ser jag mest bara bilder och kommentarer och sitter och funderar i mitt stilla sinne varför de unga pojkarna är så kontroversiella när omyndiga, äh vad tusan många är inte ens byxmyndiga, modelltjejer pryder vart och vartannat omslag på övriga tidningar och annonspelare i bara halvmässingen? Jag måste missa nåt väsentligt här. Inte för att det innebär att det ena nödvändigtvis gör det andra okej, men jag fattar nog inte riktigt? Måste bögar vara mer präktig-sexuella än andra grupper?

Egentligen är jag nog inte så förvånad över siffrorna i den här webbpollen Jardenberg lyfter. Ibland känner jag att om folk som har publicerade texter med kommentarsmöjligheter hängde där själva och deltog i diskussionen så skulle den emellanåt hätska nivån sjunka betydligt. Dialogen är ack så viktig, även om jag drar mig för att “tvinga folk” att tänka så. En del skriver och är färdiga sen, typ. Klart, när kommentarer håller den här sortens nivå dessutom, kanske man inte uppmuntras att hålla nån större koll. ;)

Jag tror att den där lagen om sexuellt samtycke gör att många associerar till den konstighet som Alexandra lyfter med en rätt kul film. Själv blir jag lite förvirrad när det snackas om att man inte ska ha sex med personer som inte samtycker — det är väl självklart liksom? Lagstiftningsmässigt är det inte lika självklart dock, så det är inte helt uppåt väggarna att diskussionen pågår. Jag får intryck av att ändringen följer med det allmänna rättsmedvetandet nånstans ändå, eftersom det handlar om fall då någon varit alldeles för rädd för att göra motstånd.