Av nån anledning griper den här bilden jag hittade i mitt rss-flöde min fantasi och jag tokskrattar. Jag ger hela uppställningen mänskliga egenskaper och föreställer mig kommentarer från tvättbjörnen i still med “neeejdå, jag tänkte inte alls äta upp katten, kolla, jag bara gosar med den lite” eller “ja vi var här utanför, det ena ledde till det andra…” Ja, ni fattar. Den gjorde min dag, i alla fall.

sg10d

Jag har alltså ingen aning om var bilden är tagen, av vem eller om den är fejkad eller nåt sånt. Den dök upp i google reader, och hade delats ut av Christofer Isene, från nån för mig okänd bildsite.

Det är lite av ett trevligt mysterium för mig, hur det där funkar.

Han och andra delar med sig av saker och jag har aldrig riktigt klurat ut hur det går till. Jag tror det finns ett samband mellan vilka jag snackat med via gmail, att vi landar i varandras adressregister och sen sker nån slags automagi där när man väljer dela på nåt i ens flöde, så dyker det upp i de andras. Eller nåt.

Jag vet som sagt inte säkert.

Nånstans tror jag att det är den här delafunktionen som Jocke använder sig av också med sina länkrundor, som jag tycker är så himla spiffy och som jag funderat på om jag inte också ska försöka få till nån gång.

Jag antar att det måste funka att kunna dela från nån sida man befinner sig på också? I vilket fall som helst har jag inte stött på nån ordentlig lathund för hur det där funkar. Jag skriver “stött på” eftersom jag inte letat aktivt.

På nåt vis gillar jag att det är “den där lite mystiska funktionen som förgyller min vardag”.