Det har hänt ibland att jag undrat vilken morgon det där ska hända, att jag vaknar och upptäcker att jag är “vuxen”. Jag har fortfarande inte uppnått den nivå av vuxenskap som jag av nån anledning lärde mig som barn att det skulle innebära. Tror den sortens “förhoppning” är kusin till den där känslan jag har när det gäller den senaste domen för The Pirate Bay. Fast om domstolen, att de plötsligt skulle “veta” det där som jag upplever är viktigt att de vet när de utdömer fängelse och skadestånd. Nåväl, detta är inte den enda rättegången som vi behöver bevaka och ha åsikter kring precis, som Rasmus skriver. Kanske kommer vi vakna nån morgon framöver och inse att den här frågan hamnat i nån slags acceptabel synk mellan verklighet och juridik. Besviken men förhoppningsfull får duga så länge.

Ibland förstår jag inte riktigt hur andra tänker. KU fruktar avlyssning på särskilda möten så svindyra blyinfattningar införskaffas för avstängda telefoner. Men hade det inte varit bättre att lämna telefonen utanför rummet de har mötet i? (länk hittad hos Farmor Gun) Känns inte som att risken att bli baggypantzad där är överhängande..?

Jag tänkte posta den här länken första gången jag såg den, sen kom nåt emellan. Sen tog det ett tag tills jag hittade tillbaka till den, men här kommer den nu. För de av oss som är insnöade på scifi och fantasy eller dylikt, är inte det här så himla tydligt. Men det är faktiskt jätteintressant, det här Bechdel-testet!