Då har jag med anledning av att Paypal stängt av Wikileaks, stängt av mitt konto på Paypal. Flera har gjort detta och hos Nikke (som inspirerade till rubriken av inlägget) hittar du hur man gör. Stefan på Sugbloggen tipsar dessutom om hur man kan donera pengar till Wikileaks på andra sätt. Det går dessutom att flattra. Själv har jag inte något Amazon-konto att stänga ner, men är ytterligare en aktivism som dragits igång i samband med makthavarnas krig mot infrastrukturen.

paypalavslut

Vi har förutom att Amazon stängt ner datorpark och Paypal strypt Wikileaks konto sett att själva siten attackerats på olika vis. Detta har föranlett att flera satt upp s.k. speglingar av hemsidan för att garantera åtkomst. Här en “how-to” för de som skulle vilja stötta den aktivismen. Jag vet dessvärre inte hur det funkar rent lagligt, informera gärna om det i kommentarsfältet. Om det olagligt att hjälpa Wikileaks att existera online, är en tanke som är obehaglig på flera plan för övrigt.

Sen blir jag helt perplex av den här nyheten om att Australienska myndigheter kollar om Assange möjligen brutit mot nån lag eller så, så de kan plocka in honom. Är det verkligen så illa att man inte ens försöker dölja det faktum att man letar efter eventuellt brott begånget av nån man inte gillar, utan att de facto ha ett brott nån misstänks för? Ja, jag vet, inte en fråga som kräver ett svar. Det är faktiskt otroligt skämmigt att en del inte förkastar reaktioner som sker just nu utan istället försvarar det och till och med inte bryr sig om att hålla stilen.

wlskam

Skulle också vilja passa på att tipsa om det som Cybernormer tipsar om. Boken Sorg 2.1 av Dennis Töllborg, som tacklar det mindre hederliga i maktens korridorer.