Kanske några har missat till och med vem han är? Det var killen som var en av de miljoner anställda som hade tillgång till det stora material som han sen läckte via Wikileaks. Det är inte utan att jag märker kontrasterna mellan fokuset på Julian Assange och mannen som läckte hela rasket från början.

Som jag skrev på twitter: Medan kändisar slåss om att betala Assanges borgen sitter Manning fängslad under tortyrliknande förhållanden.

It’s one thing to impose such punitive, barbaric measures on convicts who have proven to be violent when around other prisoners; at the Supermax in Florence, inmates convicted of the most heinous crimes and who pose a threat to prison order and the safety of others are subjected to worse treatment than what Manning experiences. But it’s another thing entirely to impose such conditions on individuals, like Manning, who have been convicted of nothing and have never demonstrated an iota of physical threat or disorder.

Det är många som glider runt på den rockstjärnemacka som Manning skapade — svenska åklagarmyndigheten, advokater, politiker, kändisar, journalister och inte minst Assange själv. Det är inte så att Bradley Manning fått möjlighet till rättslig prövning, eller så, han är fortfarande bara misstänkt.