På sistone har jag ofta fått ett “deny”-meddelande när jag klickat på länkar till min egna blogg. Jättelattjo. När jag klickar på länken i den här tweeten, använder Mozilla Firefox för Macintosh med NoScript, t.ex. så får jag bara vit sida, med följade felmeddelande överst (klicka på bild för större):

twitter

Likaså när jag surfade in på bloggen futuriteter för en stund sedan och klickade på länkarna så fick jag upp alla, utom det som visade sig leda till min egna blogg (klicka för större):

futuriteter

Nån som har en aning om vad i jösse namn det kan bero på? Säkerligen nån SBS-relaterad historia men jag kan inte lyckas klura ut vad jag kan ha råkat komma åt för inställning eller hur jag ska göra för att få bort det.

Jag får i alla fall ingen möjlighet att skippa varningen, det är helt kört att försöka få upp länken, och inställningarna leder till följande sida (klicka för större) som lika gärna skulle kunna vara på grekiska vad mig anbelangar:

settings

Jag har talat om för NoScript att min site är betrodd efter konstens alla regler (tror jag), och får bara upp det här meddelandet ibland när jag klickar på andras länkar till olika sidor här på min site.

Händer när nån refererar till ett inlägg och jag ska dubbelkolla vad jag skrivit eller nåt typ. Jag kan såklart hitta till sidorna själv “den långa vägen” (länken i errormeddelandet går inte ens att kopiera), men börjar undra vad som gått snett.

Nån som kan hjälpa mig att klura ut detta? :D

Uppdatering: Sidan som syns i sista skärmdumpen, ABE, går att inaktivera genom att klicka ur “Aktivera ABE …”-rutan, vilket jag gjort och då fungerar det som det ska. NoScript verkar fortsätta att blockera script som vanligt. Vet emellertid inte vad den funktionen är tänkt för så lite osäker på om det är en bra lösning. edit: Funktion för clickjacking, vad det verkar. Tack Queriem och AtotheK för hjälpen!