Massor av kudos till Amelia Andersdotter som börjat med att skriva samma blogginlägg både på engelska och svenska. Här exempelvis ett engelskspråkigt inlägg, här ett svenskt, där hon skriver om lagstiftningen kring hur man behandlar personliga data.

Läser hos Rasmus Fleischer om Copyswedes planer på att skicka ut fakturor till elektronikföretag för att kräva in avgifter på lagringsmedia av typen hårddiskar och USB-minnen från den 1 april. Hur det kommer att bli med det hänger väl lite på om elektronikbranschen kommer att gå med på att betala eller inte. Även Farmor Gun har kommenterat det och andra läsvärdheter.

Jag kan iofs tycka att det är irriterande när nån skapar ett kändiskonto, särskilt om syftet är att lura folk att tro att det är den personen som skriver det, på twitter, exempelvis. Men allra oftast när så sker är det alldeles uppenbart satir, det går liksom inte att tro att det är kändisen som skriver (även om en del är duktigare på det än andra) och jag kan dessutom välja själv om jag läser det eller inte. Men för kändisar är det nog inte alltid sådär jätteroligt, och den kändistätaste platsen på jorden(?), Kalifornien, har dragit igenom lagstiftning som förbjuder att låtsas vara nåt känt namn. Med fängelsestraff som följd. Obehaglig lagstiftning, om du frågar mig, luktar riktigt hal nedförsbacke.

Tänkvärt av Charlotte som samlat lite länkar och kommenterar den senaste debattrundan kring könsmaktsordning och konspirationsteorier.

Har ni följt Caprica? Prequel som det heter (finns det verkligen inget svenskt uttryck för det?) till Battlestar Galactica. De sista avsnitten har visats och det blev inte mer än en säsong, 18 avsnitt totalt.

Kommer ni ihåg de där blyinfattade telefonerna? Att lämna telefonerna utanför mötet fanns tydligen inte som alternativ. Nu läser jag en sån där artikel igen där jag undrar lite varför det är så… dramatiska lösningar som dras upp ur hattarna när man har nån form av säkerhetsproblem? Amerikanarna satsar på psykologer osv, för att råda bot på riskerna för läckor. Vore det inte bättre att decentralisera informationsinsamling och inte låta en person ha tillgång till allt; lite sådär som terrorister gör..? *duckar*

Avslutar med detta; eftersom det är fredag idag!