Jaha, så har jag gått och blivit officiell och fått en titel och allt i Piratpartiet. Något som är ganska mycket enklare sagt än gjort, ska väl sägas. Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot att streta med olika saker jag egentligen alltid stretat med, fast inofficiellt. Vår interna kommunikation.

Du kan hitta en beskrivning av hur jag tänkt mig här på Piratpartiets hemsida. Det är i första hand på partisiten det arbetet kommer att ske (även om det säkert blir en och annan korsbefruktning från min blogg då och då). Eftersom det handlar om ett officiellt arbete för partiet så tycker jag att det ska ske från en officiell plats för partiet.

Det gör det förhoppningsvis också enklare för folk att se när jag är privat och bedriver opinionsbildning och officiell där jag representerar pågående arbete för partiet. Med all säkerhet blir det en formidabel balans för mig personligen att hålla, och det skulle inte förvåna mig om det kan gälla några av er läsare också. Vi får lösa det tillsammans, helt enkelt.

Vi i den nya partiledningskonstellationen hade, som Anna berättade, möte i helgen, där vi diskuterade allt möjligt och framför allt enades om ett ungefärligt ramverk för de kommande åren. Jag tror att det starkaste intrycket jag tog med mig därifrån var en obändig vilja att få saker och ting att fungera ordentligt, att få igång vårt viktiga arbete.

Vi var oerhört glada och lättade, allesammans tror jag, över att inse hur vi alla fortfarande vill, kan och orkar försöka. Ingen av oss tror att det kommer att bli särskilt lätt, men med stöd av varandra, medlemmar och glada påhejare ska vi tammetusan fixa det här.