Äntligen outar sig Carl Bildt som auktoritär snarare än auktoritet när det gäller internet. Grundläggande friheter och nyanserade funderingar anser han är likställt med anarki. Stort tack till Anna Troberg, Chris Kullenberg och Måns Adler som tydligen inspirerade honom att avvika från sin mer PR-betonade framtoning med rätt valda ord designat att gömma det auktoritära, på sistone.

För Carl Bildt har jobbat hårt på att sälja en bild av sig själv som en slags internet-jesus. Han ska minsann ta frågorna ut i världen och “rädda nätet”. Han pratar om frihet på samma gång som han varit med och infört FRA-lagarna.

Att dessutom prata om internet som ett demokrativerktyg rimmar även ganska illa med hans hårt kritiserade inställning till diktaturer, som varit av typen “hellre ordning och reda än demokrati”. En inställning som delas av statsminister Reinfeldt för övrigt och är väl inte så förvånande med tanke på att han tycker det är bra när debatter lägger sig.

Chris Forsne skrev för lite sedan en mycket träffsäker och dräpande artikel som jag tycker du ska läsa. Om vår “fräcka” utrikesminister som “konkurrerar” med Wikileaks. Joråsåatteee…. Carl Bildt är en kejsare utan kläder i det här sammanhanget och det är hög tid att folk fattar det.