Okej, jag vidhåller att det är viktigt att folkvalda politiker ska vara hederliga. Fortfarande är jag dessutom förvånad över det starka försvar för motsatsen som dök upp under mina postningar. Min principiella ståndpunkt står fast. Men, och det här är inte något som de som argumenterade mot mig kom på, utan det slog mig själv i en helt annan diskussion:

En retweet av någon annans länk är inte nödvändigtvis samma sak som att man håller med i sak. Ej heller är det säkert att nån gillar tweets som de favorit-markerar, jag själv exempelvis använder det som ett sätt att bokmärka länkar jag tänker läsa senare.

Visst är det så att man kan hjälpa olika agendor (goda som dåliga ur ett subjektivt perspektiv) genom att sprida länkar, och det görs oftast också. Inte minst kan det ibland vara så att man väljer att “inte hjälpa” vissa saker att spridas genom att strunta i att länka. Men det är inte alls hundraprocentigt säkert att det alltid är så i samtliga fall en länk postas (eller inte postas) och därför kan jag egentligen inte vara så kategorisk.

Så var antagligen inte  fallet för Björn Söder (SD), som inte förklarat dylikt, ej heller var han särskilt ödmjuk för det faktum att han hjälpte till att anklaga en stor grupp för ett brott. Men… rent principiellt känner jag att jag behöver säga detta. Det har säkert gjorts snyggare pudlar, men rätt ska ändå vara rätt, och behöver få ur mig det här.

Snackar jag om hederlighet måste jag försöka förhålla mig till det själv.