louis_vuittonLouis Vuitton är inte i min prisklass men deras produkter kommer jag aldrig att sukta efter heller, som det ser ut. Istället för att ta tillvara på möjlighet till lite goodwill att hjälpa sjuka i Darfur, stämmer de nämligen en dansk konstnär för upphovsrättsbrott för att ha porträtterat en väska som är lik en LV-väska. Och det är inga dåliga pengar de kräver in, må jag säga. Det här har pågått i flera år och jag måste säga att jag är full av beundran för Nadia Plesner som orkat stå pall för det trycket. DN:

Hon tänkte att om Paris Hilton får uppmärksamhet genom att bära omkring på modeväskor och små hundar så borde väl samma koncept fungera även för barnen i Darfur?

Sagt och gjort. Nadia Plesner designade en t-shirt med en mager pojke bärandes på just en designerväska och en chihuahua. Tröjan blev snabbt populär och för pengarna som kom in köpte Nadia Plesner medicinsk utrustning som skickades till det svältdrabbade Darfur.

Problemet var bara att franska Louis Vuitton snart fick nys om de uppskattade t-shirtarna – och beslutade att stämma Nadia Plesner. Motivet löd att väskan som pojken bar på liknade företagets produkter.

Christian Rudolf ifrågasätter PR-konsulten som uttalat sig i media om detta och föreslår lite aktiviteter som jag tycker ni ska ta och läsa och sprida. Jag följer dessutom HAX exempel och skriver ett inlägg (om ni gör detsamma och lägger deras namn rubrik, samt i första paragrafen är det google-vänligt) för att låta det här missnöjet synas när folk söker efter information om varumärket. För det är verkligen inte okej att de agerat så här.

Här hittar du Nadia Plesners Foundation, som hon dragit igång för att samla pengar till medicinsk utrustning till Darfur.