Imorgon börjar Piratpartiets vårmöte som sker online. Varstans runtom i vissa regioner kommer det att hållas fysiska möten emellanåt där frågor kan ställas osv, kontakta gärna din regionala representant och fråga efter mer information. Du kan läsa mer utförlig information om årsmötet här. Här följer en lite mindre omfattande guide som kanske kan vara till hjälp:

Hur gör man för att vara med på mötet?

  1. Du behöver registrera ett konto på forumet, vilket du gör här. Använd en fungerande mailadress.
  2. Bekräfta ditt forumkonto, genom att klicka på den länk du får via mail.
  3. Logga in här på din medlemssida, (det lösenord du valde när du blev medlem) och ange ditt valda forumnamn i rutan “Handle”. (Om du glömt ditt lösen, klicka på länken “glömt lösen” eller maila medlemsservice@piratpartiet.se)
  4. Logga in på forumet.

Här kan du se en film över hela förloppet.

Det är några steg, men är för att försäkra att du är den du är. Efter att ha genomgått de här stegen, kan du vara med i diskussioner och voteringar på mötet. För att få rösta på mötet måste du ha varit medlem i två månader före själva omröstningen, men de som blivit medlemmar försent för att få rösta, kan ändå vara med och diskutera under själva mötet. (Du kan ha ett användarnamn på forumet som är “anonymt” så länge ditt forumkonto är kopplat till ditt medlemskap.)

Hur gör man sen?

Årsmötet är alltså öppet för alla medlemmar via internet, till skillnad från de etablerade partiernas vana att använda sig av ombud. Det är alltså du som bestämmer vad du vill rösta på. Ibland kan det dock vara lite halvsvårt att veta vad saker betyder eller så.

Här några olika sätt att få svar på frågor som du kanske bär på:

  • via twitter (taggen är #ppvm11),
  • samla ihop några pp-vänner i en gruppkanal på skype eller annan chattklient,
  • ställa frågor och diskutera via facebook,
  • och du kan ställa frågor direkt i trådar på mötesforumet, där du också kan läsa andras kommentarer.

Diskussioner och frågor kan ske i princip där man själv känner sig bekväm, och själva omröstningarna sker sedan i själva mötesforumet.

Hjälp helt enkelt varandra tillrätta och erbjud gärna förtydligande information om nåt verkar onödigt krångligt. Jag kan själv tycka att vissa saker är jättesvåra att koppla så tänker fråga friskt. T.ex. har jag försökt ta reda på vad som gäller angående styrelsevalet som du kan läsa om här.

Mötet kommer, eftersom det sker online, att pågå mellan 4:e april till 15 maj. Du har alltså gott om tid på dig att snacka med andra, läsa om frågeställningar du inte är så insatt i, välja att bevaka opinionsbildning i frågor som ligger dig särskilt varmt om hjärtat, osv.

Hoppas det här var till användning och att vi ses på mötet! :)