umfqoJag har inget att tillägga till denna utomordentligt välskrivna ledarkrönika av Lena Andersson i DN. (Tack @nikkelin för bildlån och tips.) Hon tacklar yttrandefrihet och konst där hon beskriver problemet i att man lägger ner en feministisk dansföreställning, för att Koranen citerats. Vill även passa på att tipsa om Charlotte Wibergs rapport från International Female Filmfestival.

Poliserna som hotade en kille i tunnelbanan för att han filmade dem blev frikända i tingsrätten härom veckan. Nu meddelar Jesper Nilssons advokat att det kommer ett överklagande, denna gång bara mot den ena polisen som var särskilt hotfull.

Unni Drougge slår huvudet på spiken i sitt inlägg om Agneta Sjödins gatlopp i kvällspressen. På grund av sitt kärleksliv. Helt bisarrt att det fortfarande resoneras sådär. Heja Agneta!

Dan Bull släppte en låt kallad “Death to ACTA” som nu plockats ner på en site pga anklagelser om upphovsrättsintrång. Eftersom det var en politisk satir över hur upphovsrätt används för att idka censur, är det inte lite ironiskt.

Nakenchock! Jag törs inte ändra i min halvtrasiga blogg, men vill i alla fall påpeka att det är CSS Naked Day idag. Att bloggar ser ut som de gör, beror på att man använder sig av något som kallas CSS. Om inte det fanns skulle det se mycket annorlunda ut.