Henrik Alexandersson har nu lagt upp ett svar på mitt tidigare inlägg om hans engagemang i Liberaldemokraterna. Jättebra, men de uppmärksamma noterar nog det konstiga i att jag på något vis skulle vara skyldig en ursäkt för vad som underförstått i så fall skulle vara Liberaldemokraternas klavertramp.

Det här gör att jag behöver lyfta ytterligare dokumentation, en sak som jag hade hoppats slippa göra. Jag fick nedanstående mail, kopior från Liberaldemokraternas mailinglista tillskickat mig. Det, tillsammans med det faktum att han står med på hemsidan, räckte för mig för att undanröja alla tvivel om att nåt eventuellt missförstånd uppstått och hade hoppats på lite rakare rör.

Mail från Alexander Bard till Liberaldemokraternas mailinglista, där HAX i oktober 2010 hälsas välkommen in i styrgruppen och ska ses som en av grundarna av L:

To: Liberaldemokraterna@yahoogroups.com
From: [Alexander Bards mailadress – reds anm.] Date: Sat, 30 Oct 2010 17:16:35 +0200
Subject: [Liberaldemokraterna] Välkommen willkommen bienvenue welcome

Hej vänner!

Vi hälsar allas vår vän Henrik “Hax” Alexandersson varmt välkommen till Liberaldemokraterna (L)!!!
http://henrikalexandersson.blogspot.com/
Hax får som alla andra själv gå ut och berätta om sitt engagemang i L när han själv vill. Till dess stannar det oss alla här emellan.
Räkna också Hax som den nyckelperson han är som en av grundarna av L. Hax kommer också att sitta med i styrgruppen.

Eder
Alexander

Svar på ovanstående mail från HAX:

To: Liberaldemokraterna@yahoogroups.com
From: [Henrik Alexanderssons mailadress – reds anm.] Date: Sun, 31 Oct 2010 14:35:41 +0100
Subject: Re: [Liberaldemokraterna] Välkommen willkommen bienvenue welcome

Tack alla!

För er som inte känner mig är jag ordförande i Frihetsfronten – och arbetar med Christian Engström på Piratpartiets kontor i Europaparlamentet.

Jag har en rätt välbesökt blogg. Jag försöker även driva en rimlig EU-kritik: Älska den fria rörligheten – och kritisera allt trams hårdhänt.

Liberaldemokraterna blir ett kul projekt. Jag ser det som ett rätt logiskt steg i den svenska politiska evolutionen.

Tjiddevipp!

HAX

Den 30 oktober 2010 17:16 skrev Alexander Bard :

Hej vänner!

Vi hälsar allas vår vän Henrik “Hax” Alexandersson varmt välkommen till Liberaldemokraterna (L)!!!
http://henrikalexandersson.blogspot.com/
Hax får som alla andra själv gå ut och berätta om sitt engagemang i L när han själv vill. Till dess stannar det oss alla här emellan.
Räkna också Hax som den nyckelperson han är som en av grundarna av L. Hax kommer också att sitta med i styrgruppen.

Eder
Alexander


Henrik Alexandersson

Det blir lite svårt att urskilja vem som ljuger här. Alexander Bard? Henrik Alexandersson? Är det Piratpartiets medlemmar som lurats här eller Liberaldemokraternas? Riktigt rörigt och inte särskilt klädsamt. Det snällaste man kan säga är att det spelas nåt slags spel om alla möjliga sidor av staket här.

Varför publicerar jag nu detta då? Kan jag inte bara “låta grabben va” eller nåt? Jag drivs av en grundmurad tro på att politik kan bedrivas bra mycket snyggare än som görs idag — och för att göra det måste man sopa rent framför egen dörr. Detta är mer vardagsmat än man kan tro, och sker i precis alla partier: folk som anser sig veta bättre än medlemmarna (kanske, rentav, för att de undanhåller viktig information).

Jag har ganska höga förväntningar på Piratpartiet vad gäller sådant. Vi ska drivas av öppenhet och tydlighet, att lura människor ska inte vara okej nånsin. Jag drar ett streck i sanden här, tydligt, eftersom jag upplever att det behövs.