Läser om indrivning på Essingeleden. Blir lite chockad faktiskt. Dels över att en så pass stor förändring inte rapporterats om lite mer högprofilerat. Dels över de kommentarer under DNs notis som helt okritiskt verkar tycka att det här var ett skitbra initiativ.

Det känns helt enkelt som att detta formbrott från hur indrivning genomförs borde ha skapat nån form av diskussion och rapportering i tidigare läge. Har detta skrivits om i europeisk media, åtminstone, nån som vet? Eller är den här typen av förändringar så välkomna att det inte ens behövs nån offentlig diskussion eller information förrän i efterhand?

Inte dumt att de lyckats hitta idioter som kört drogpåverkade måste jag säga, även om jag reagerar på att kronofogden är inblandad i något som jag förutsatt trafikpoliser kunna ta hand om. Konfiskerade guldlänkar i trafikkontroller räddar inga liv, precis.

Det står att de plockade in 150K, men ska bli intressant att få veta hur mycket insatsen kostade, vad som anses vara resultat i sammanhanget och jämfört med vad. Jag hoppas också få veta hur det gått till att säkra att det som beslagtagits tillhört den de konfiskerat material från och hur rättssäkerhetsaspekter värderats i processen.

Personligen tänker jag nog inte köpa den här sortens förändring rakt av, utan att åtminstone ställa några frågor i alla fall. Jag vill veta vad den här insatsen löser och om den är i proportion till problemet.