Jag vill dra en fundering som infann sig, på grund av det där med att Kenth Ekeroth (SD) sponsrar hemsidan Politiskt Inkorrekt. Åsikter jag inte håller med om har all rätt i världen att yttras som jag ser det. Men min fundering handlar egentligen inte om åsikterna. Det är en spaning om något annat.

Så här. Några politiker i SD har på olika sätt luftat sina åsikter kring invandrare och till och med fått avgå ur partiet, för att de gjort det. Sverigedemokraterna har nogsamt försvarat sig och vidhållit att de inte är rasister. Ingen har väl glömt att SD tågade ut ur Storkyrkan vid riksdagens öppnande för att de upplevde sig utpekade som rasister?

När det nu visar sig att en hemsida med rasistiskt innehåll är sponsrad innifrån riksdagen av SD så aktualiseras den eviga frågan jag ställer om SD. Vad är det som är sant och vad är det som är falskt, när det handlar om Sverigedemokraternas avsikter, visioner och politik? Jag upplever ju att de försöker lura människor när de säger att de inte är rasister, baserat på den typ av åsikter de stöttar på det här viset.

I Nyheter 24 kan man läsa en brevväxling med någon på Politiskt Inkorrekt och intressant nog så ställs där uttrycket “rasism” på huvudet. Och det slår mig att vi under flera års tid kan kunna ha haft en metadebatt om vad “rasism” är, helt utan att i alla fall jag varit medveten om det. Nyspråk eller mod, subjektivt har rasism som ord i alla fall blivit, vad det verkar.

Det är inte med lite förvåning jag konstaterar att något har förändrats här. Om ordet rasism har varit själva grejen här (ingen vill vara rasist) så är det inte konstigt att försvaret inte handlat om sakfrågor. Har partiet hållit sig till sanningen när de sagt att de inte är rasister? Antagligen, eftersom de förändrat betydelsen av ordet (vilket de i rättvisans namn inte är ensamma om, oavsett -ism).

Nånstans på vägen, den som började med att vi “inte vågade” ta debatten om invandrare har hamnat i ett läge där SD “inte vågar” ta debatten om rasism.

Cirkeln av politiska fegisar är sluten, eller nåt?