Jag gillar verkligen Louis C.K. tycker han är förbannat rolig och levererar smarta och genomtänkta skämt. Nu är han aktuell med “Live at the Beacon Theatre” och han säljer nedladdningar direkt från sin hemsida, 5 dollar kostar det.

På sin köp-sida skriver han att han inser att folk antagligen lätt kan ladda ner det som torrent, men ser gärna att hans affärsidé fungerar på det här viset istället, där i princip alla mellanhänder är bortkopplade. Ett test, får jag känslan av, som jag gärna vill stötta.

Bara ett problem för mig personligen, han använder sig av Paypal. Så mkt som jag älskar Louis så har jag svårt för Paypal – så jag drog faktiskt iväg ett mail till supporten där jag efterlyste alternativa betalningsvägar. Känner mig lite larvig på sätt och vis, herregud liksom, jag som inte ens ringde “Upp till 13” när jag var unge.

Att dra igång Paypal igen finns liksom inte på kartan riktigt, och om jag på något (förhoppningsvis positivt) sätt kan medverka till att bredda möjligheterna för betalning så gör jag gärna det. För mig blir det lite som att “maktmellanhänder” byts ut lite, om det bara är en tjänst som liksom kan tillhandahålla den här sortens service.

Till min förvåning fick jag svar nästan omgående, såhär på en söndag och allt. Ser ljust ut: teamet säger att de jobbar för fullt på alternativa betalningsvägar, även om man vill pynta precis nu måste nöja sig med Paypal. Jag väntar så gärna, så sitter på händerna så länge.

Jag passade förresten även på att tipsa om Flattr. Louis C.K. lägger ofta upp filmer på tuben gratis och en flattr-knapp kan inte skada då, typ.