Jag har varit en dålig bloggvärd rätt länge nu; när jag har haft tid att skriva, har det blivit på Ajour. Jag tänkte därför lista upp några saker jag skrivit där, som du kanske är intresserad av. Det har blivit en del artiklar om datalagringsdirektivet — inte så konstigt kanske. Först en artikel om hur människor alltid är den svaga länken i alla säkerhetskedjor.

Efter ett inlägg där jag filosoferade kring de tre knapparna i riksdagen, som verkar finnas där för syns skull, skrev jag ett inlägg på fem punkter, för de som inte var så insatta i datalagringsdirektivet.

I det här sammanhanget berörde jag som hastigast Saudivapen-affären, som jag önskar att jag haft tid att tycka till lite mer om. Annat än mina funderingar kring hur man gör när en regering bryter mot lagar, och var tusan man hittar etiska och filosofiska diskussioner i de politiska rummen. Men jag photoshoppade ihop en Tolgfors-lego-gubbe i alla fall.

Senast ut har jag dessutom skrivit ihop en artikel om Anonymous, där jag försökt bena ut hur den kulturen fungerar och hur den skiljer sig mot det vi är vana vid normalt.

Det är inte som att någon nånsin är en företrädare eller representant för Anonymous. Det är en skrud som används för olika ändamål, inte en uniform på det vis som man traditionellt tänker sig grupptillhörighet. Anonymous är inte en klubb där det skrivs stadgar som alla måste förhålla sig till, det verkar mer vara ett verktyg man tar till när något behöver repareras. Eller skruvas isär.

Här kan du hitta fler av mina artiklar och notiser på ajour och du kan kan även följa mina inlägg där via det här rss-flödet.