Piratpartiets medlemsmöte drar igång på måndag den 2 april klockan 19.00 — och en kallelse har gått ut till alla medlemmar. Jag har satt ihop en pdf-fil som kanske kan vara bra att ha på skrivbordet under mötets gång, med information och schema. (Bland annat kan man anmäla att få sms-notifikationer när saker är på gång på mötet.)

Under mötet kommer ett nytt principprogram för Piratpartiet att diskuteras och röstas om. Jag måste säga att förslaget som ligger upplagt är riktigt bra. Jag tyckte det var såpass bra att jag slängde ihop en layoutad broschyr, som man kan ladda ner och skriva ut.

Varför är Principprogrammet 4.0 så himla bra då? Ja, dels så öppnar den nya skrivelsen för möjlighet till breddning av partiets politik. Dels så gör textens formuleringar så tydligt att det inte handlar om “teknik”, utan viktiga principiella ramar som rör människor. Alla människor.

Just det här dokumentet är extra viktigt på mötet, enligt min mening, eftersom det lägger grunden för hur Piratpartiet kommer att utvecklas framöver. Så ta gärna en kopp kaffe eller dylikt, och läs igenom i lugn och ro. Här kan du sen följa och bidra till diskussionen på mötet online.