Jo, det är jättekul att piffa på bloggen. Samtidigt är det ganska frustrerande när saker slutar fungera. I en värld av “man kan inte få allt” är det ibland lite knöligt att välja vad man då ska ha. Som att Twingly inte verkar funka längre här på bloggen. Dels tar det en halv evighet för sidan att sluta ladda pga att scriptet behöver tid på sig. Dels så, ptjaa, det vore ju kul om widgeten syns liksom. Det landar mest bara några textrader ute i högermenyn, och jag har ingen aning om hur man löser en sån grej.

Jag gillar förresten, hur man på Twinglys “hur gör man sida” det rekommenderas att man letar upp en widget på nån annans sida, och kopierar koden och byter ut adressen. (Ja, jag kostar på mig att vara lite småsarkastisk, det där med användarvänlighet underskattas ibland.) Det skulle inte förvåna mig att detta beror på mitt nya tema, nåt där som stör ut widgeten. Ingen aning, men om så vore, har jag i alla fall ingen aning om hur man löser det, så… välja var det. Just nu lutat jag åt att skippa Twingly helt. (Knuff åkte ut med diskvattnet förra gången, den tog så lång tid på sig att ladda att folk trodde det var nåt fel på sidan, eftersom den inte dök upp förrän knuff tänkt klart.) Det kanske är dags att fundera på att hitta andra såna där skojiga feedbackwidgets, tipsa gärna om du känner till några.

Varje gång jag gör såna här saker, slås jag av hur stressande det är att hitta information — rätt information — och kanske framför allt förstå den såpass att jag kan använda mig av det. Igår t.ex. så installerade jag en plugin som gör att jag kan blogga från Google+ och publicera det här på bloggen. Busenkelt, det handlade mest bara om att hämta sin API-nyckel på Google. Joråsåatteee… det liksom saknades några steg informationsmässigt. Jag skapade mitt ID, jag hittade nyckeln, men det där med att nån knapp under en annan flik behövde slås på, fanns det ingen info om egentligen.

Idag har jag dessutom för första gången köpt ett tema till bloggen. Jag tänkte att jag skulle slippa lite hjärtinfarkt genom att pröjsa för lite support, helt enkelt. Supporten, insåg jag när jag kollade i forumet man inte har tillgång till utan att betala, dröjde cirka ett dygn innan de besvarade folks frågor. Nåja, jag får väl tugga på alvedon och låtsas att det är nitroglycerin då. Orka vänta på feedback så länge liksom. Jag har lyckats räta ut några akuta frågetecken, men några kvarstår. Som t.ex. hur ett tema som är designat att funka i telefonen också, inte skalar ner youtubefilmer. Eller varför jag tappat länkar på bilder i massvis av inlägg.

Men jag kan meddela att jag blev rejält förvånad hur bra det gick att uppgradera WordPress. Jag har tidigare haft världens problem, har svettats flera gånger med kraschade databaser och andra godsaker. Denna version gled igenom utan några problem alls. Snabbare än Twinglys script, helt klart. En sorts förvåning jag definitivt föredrar i såna här sammanhang.

 Nåväl, saknar ni något? Vill ni tipsa om något? Hojta till i så fall, jag tar tacksamt emot alla funderingar. Glöm inte att kolla in framsidan på bloggen, som ser helt annorlunda ut nu än den nånsin gjort.