Som några av er vet, så är mitt stora semesterprojekt att låta skägget växa. (Nej, det är inte en omskrivning för att slöa, som en kollega först trodde, det handlar alltså om skägget på hakan, beskriver lite mer om det i länken sist i inlägget.) Jag är en vecka in i projektet nu och det har funkat rätt bra — förutom att jag ibland reflexmässigt kommit på mig med att tänka att det är dags att raka hakan… Det känns smått ovårdat och jag är lite besviken på att det inte är "mer" och tar för sig lite.

Ska åka nattfärja till Visby senare ikväll, för att hänga i #almedalen  i några dagar, och börjat bli smått självmedveten. Jag ska förresten sitta med i en rätt spännande panel på onsdag, vilket kommer att bambusas om ni vill kasta ett öga på det. Och det lilla skägget. ;)

I Visby minglas och socialiseras det ju friskt under politikerveckan (vilket jag är usel på erkänningsvis och kan vara en anledning till viss trepidation). Om de flesta är som jag, så lär de knappast lägga märke till det, om inte, så ser jag fram emot att se om folk kommer att kommentera det eller inte. Eller så blir jag såpass självmedveten att jag pekar ut hakan och förklarar innan nån hunnit reagera. Klassiker. Jag ska försöka avhålla mig från det emellertid.

Lite halvskämmigt men kul är det, att trots att jag ger mig på en traditionellt manlig grej, eller vad man ska kalla det, så känner jag viss dragning åt att vilja kunna pynta skägget. Med lite glitter kanske? Vore i alla fall kanon om jag hinner får till såpass mycket att jag kan "göra nåt kul" även om jag gett upp hoppet om att få till så pass mycket att jag skulle kunna krångla dit en pärla eller så.

Jag försökte i alla fall att kleta på lite maskara på det, eftersom jag till min fasa upptäckt att det mestadels handlar om gråa strån! Det gråa gör att det ser mindre ut än vad det är, inbillar jag mig. Det slutade med en smärre skrubbsession (vattenfast visade det sig) efter skrattanfallet. 

Nåväl, funderar på att boka tid hos en barberare för mina jämförbart med proffsen, fjuttiga hak-kluster, när det är dags att ta bort det. Svindyrt, har jag fått höra, men en upplevelse som kanske är kul. Jag får se.

Jag har förresten fått en helt ny förståelse för de som pillar på sitt skägg när de funderar. Sitter ofta och "känner på det", hur skönt som helst, särskilt när jag tänker.  

Läs mer om panelen här: http://almegabloggen.almegabloggar.se/2012/06/26/rattigheter-uppe-bland-molnen/

Mitt första inlägg om #skäggprojektet   : https://plus.google.com/u/0/110979618766827447332/posts/UCZVqqM6EHY

#opassande   Bloggat från G+

Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.