Bradley Manning har du kanske hört talas om? Den förmodade läckan som satte Wikileaks på kartan. Men har du hört talas om Breanna Manning? Det är nämligen Mannings namn, då hon identifierar sig som kvinna. Detta har varit känt sedan förra året — men ytterst få refererar till henne som kvinna i rapporteringen. Själv fick jag reda på det under Almedalsveckan, hade ingen aning.

http://www.dailykos.com/story/2011/12/21/1047571/-Bradley-Manning-s-Transgender-Defense

Läste just ett nyhetsinslag om att Manning äntligen fått ett datum fastställt för rättegång – februari nästa år – och där hänvisas det till Bradley, vilket är det allra vanligaste tilltalet. 

http://www.huffingtonpost.com/2012/08/30/wikileaks-case_n_1843683.html

Jag tänkte att jag ville slå ett slag för en medvetenhet om personen det handlar om här. Jag upplever att hon fått genomgå oerhört påfrestande behandling, under en alldeles för lång tid dessutom, och vill inte "straffa lite extra" genom att inte "se" henne som individ. 

http://thepeoplesrecord.com/post/27965922116/thepeoplesrecord-change-your-facebook-cover

Den 25 juli genomfördes en kampanj i ett försök att förändra bilden av Manning som man, vilket jag missade helt. Inte så konstigt kanske, väldigt få registrerade händelsen över huvud taget. Hellre försent än inte alls, eller nåt, så jag ska göra ett försök att göra rätt framledes. Förhoppningsvis kan vi kanske bli några stycken som hjälps åt att komma ihåg det här.

Under tiden får jag leva med det förvirrande att göra sökningar efter en Bradley för att kunna hänga med i rapporteringen.

#opassande

Google+: Reshared 2 times
Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.