Detta är så himla märkligt och verkligen ett tecken i tiden. Man ska samtidigt inte vara pryd, men ändå skämmas över sin nakenhet. Jag förstår det faktiskt inte riktigt, allt detta hat över framför allt nakna tjejer, varför det är så skambelagt och varför nakenhet till och med används som medel för att hämnas på ett ex, eller vem det nu kan handla om.

http://www.guardian.co.uk/culture/2012/sep/22/creepshots-revenge-porn-paparazzi-women

"'You shouldn't have given those pictures to that person', or 'You shouldn't have been sunbathing in a private residence', or 'You should never, as a woman, take off your clothes in any context where anybody could possibly ever have a camera'. That's been shocking to me, that people aren't just outraged and furious about this, but they're actually making excuses for this behaviour, and blaming women for ever being sexual any time, at all.

Lång men mycket läsvärd artikel, drar igång flera olika reaktioner hos mig. Som den underliggande tanken att det möjligen kan handla om att om man säger nej till att visa sin bröst för hela världen, är det samma sak som att man nobbar en person man har framför sig. 

Eller det där med att det argumenteras våldsamt och starkt mot användning av burka — att det är en kvinnofientlig attityd att hela länder har den traditionen. Men samtidigt upplever att en kvinnas integritet inte är värt något alls, om hennes bröst syns på bild och man inte vill att det ska spridas.

Hanna Fridén skrev för ett tag sedan och undrade om det inte är den fördömande attityden mot nakenhet som behöver tacklas. Resonemanget utgår då ifrån när tjejer frivilligt lagt upp sexiga bilder på sig själva. Sakine Madone skrev också för lite sedan, om samma sak. 

http://nyheter24.se/nyheter/kronikor/694520-hanna-friden-ungas-nakenbilder-inte-huvudproblemet

http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/var-radsla-for-nakna-kvinnor/

Jag blir mest bara förfärad över allt detta ruskiga hat, kring något så oskyldigt men samtidigt oundvikligt för vår fortlevnad — vår sexualitet. Det där med att det är de som fotograferas som har sig själva att skylla. Är det verkligen rätt slutsats?

Jag skulle vilja se mer tryck i vanliga sociala sammanhang — att fler säger emot så fort argumentet dyker upp om att det är den fotograferades fel att vi inte kan hantera det. Mycket mer. Jag tror faktiskt vi behöver säga ifrån på allvar.

#opassande

Google+: Reshared 1 times
Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.