Ung Pirat Jönkping har tillsammans med medlemmar ur Piratpartiet, tagit initiativ till ett arbetsmarknadsmanifest. Hjärnstormen leddes av Simeon Jonasson, som bad att få gästblogga här, och presentera manifestet. Inlägget är föredömligt kort, då själva manifestet däremot är långläsning, missa inte! //emma

* * *

GÄSTINLÄGG: Det finns en stor politisk frustration i Sverige idag. Över brist på visioner och att det ena alternativet är allt för likt det andra, retoriken densamma. Den politiska apatin är på framfart och de politiska partiernas medlemsbaser förvinner, i skuggan gror främlingsfientlig populism.

Piratpartiet har stått utanför partilinjernas skyttegravar och sätt hur små frågor görs till stora och de stora frågorna glöms bort. Istället har vi fått se två storpartier tävla i att “ta ansvar för Sverige” i form övervakningsbreddning och hårdare krav på marginaliserade grupper.

Vi menar att politikerna har förstått lika lite om informationssamhällets arbetsmarknad som om fildelning. Vi menar att piratrörelsen har en unik möjlighet att ta tillvara på den politiska visionstörst som finns bland Sveriges medborgare.

Vi har sett vad tekniken gjort för människan hittills — men vi har bara sätt början. Våga tro på en ljusare framtid och omfamna informationssamhällets potential!

Läs vår manifest här! (pdf)

~Simeon Jonasson, Ung Pirat Jönköping