Testat flickrs app, så tänkte att jag lägger upp en liten snabbrecension.

• Det går att lägga till och följa kontakter från twitter och gplus som också har flickr-konton.

• Den har helt okej filter, och det går även att fördjupa redigeringen av bilden (beskära, ljus, balans, kontrast) om man vill. Dock ej ett måste, som är lite jobbigt med Snapseed t.ex. Saknar emellertid lite roliga ramar runt bilderna (ingen viktig grej, men ändå).

• Lägger även upp bilden på tumbler, facebook och twitter om man vill.

• Har inte någon autofunktion för att lägga in bilder på google plus, vilket känns lite konstigt eftersom man till och med kan logga in med google-kontot. Gissar att det är en tidsfråga, men saknade det i alla fall.

• Man kan välja att spara bilderna i originalstorlek, vilket är riktigt bra, som jag ser det, som gärna jobbar i print osv.

• Man kan ställa in CC på sina bilder på flickr. Stort "wohoo" på den!

• Den finns både för iPhone https://itunes.apple.com/se/app/flickr/id328407587?mt=8 och Android. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yahoo.mobile.client.android.flickr&hl=en

• Rätt bra socialt interface, men uppfattar det som att det inte är särskilt välanvänt? Det sociala är trevligt så hoppas att det tar sig.

• Appen postar till ditt flickr-konto (såklart), vilket innebär i längden att man antagligen behöver ett pro-konto. Inte dyrt men en konsekvens för de som fotar ofta då man tenderar att fylla upp sin kvot rätt snart, vilket jag själv fick lov att inse. (Jag uppgraderade när jag började använda flickr som min molnförvaring av bilder.)

• Fattar inte riktigt varför jag måste slå på locations för flickr för att komma åt kamerarullen på telefonen? Men så var det i alla fall.

I korthet känns den helt okej och har potential att bli ännu bättre. Lite välkommet faktiskt, då jag shoppat efter något som kan ersätta instagram (som jag verkligen älskat, men försökt att vänja mig av med).

https://twitter.com/opassande/statuses/280974594440065025

Även twitter har dragit igång en fotofilterfunktion via sin app härom dagen. Den är superenkel att använda, och har fördelen med ett redan färdigbyggt socialt sammanhang. Jag tenderar emellertid att vara rejält triggerhappy mellan varven, och skulle känna mig lite för spammig där jag nånstans upplever text vara viktigaste grejen, så kommer antagligen att använda den funktionen sparsamt.

#opassande  

Google+: Reshared 2 times
Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.