Jag blev gripen av Penn Jillettes lilla historia (video nedanför) om den stora mannen, som i ren välmening delade med sig av sin tro till Penn, trots att det är ganska allmänt känt att han är ateist. Jag känner verkligen med detta på nåt vis. Det har hänt några gånger i mitt liv att någon "bett för mig", av olika anledningar trots att jag är ateist. De gångerna har jag tagit det som att någon gjort något fint för mig. Inte för att jag är sökande, eller vill vara troende, utan för att jag nånstans har djup respekt (ibland nästan avund) för det som är det finaste för dessa, är något de vill dela med sig av — och kanske framför allt — ge till mig.

Organiserade religioner tillhör gruppen "maktförsamlingar som ska ifrågasättas och granskas", vidhåller jag bestämt. Men individers rätt till tro, är heligt.

#opassande  

Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.