De flesta vet väl att jag kollar in Reddit regelbundet. Där så är det en grej som ofta dyker upp i flödet, och det är folk som precis fått medborgarskap i USA. Det är en officiell ceremoni i ett rådhus, och sen firar man med nära och kära – och inte sällan läggs det upp en bild på internet där folk gratulerar och hejar på. Det är så himla fint och jag blir lite nere när jag tänker på att här i Sverige ser man liksom aldrig nåt sånt. (Vet ni om folk lägger upp sånt på facebook, kanske?)

Här i Sverige, vad jag förstår, så får nya svenskar en bit papper från nån myndighet, där meddelandet om beviljat medborgarskap även innehåller information om hur de kan återvända till "sitt" land. Jag tror att tanken är god, många kommer ju inte hit "frivilligt" så att säga, utan varit tvungna att lämna landet. Men blir konstigt, på nåt vis.

Hur som helst, så skulle det vara lite mysigt att se sånt i flödet ibland. Det svenska, alltså.

Reddittråden som bilden är från: http://www.reddit.com/r/pics/comments/182krl/well_i_didnt_become_a_citizen_but_my_friend_from/

#opassande  

Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.